במדריך זה אנחנו נתמקד באפשרויות השליחה הקיימות במערכת הטפסים, הגדרות, סינון ספאם ואינטגרציה לתוספים חיצוניים.
אימייל אל
בשדה זה אנחנו נגדיר את האימייל אליו ישלח כל משוב חדש מהטופס. כברירת מחדל בכל טופס חדש המערכת תזין לשדה זה את כתובת האימייל של מנהל המערכת, אבל כמובן שתוכלו לשנות את הכתובת הרלוונטית ואף להגדיר מספר כתובות אימייל על ידי הפרדה בפסיקים.
כותרת אימייל
לכל טופס ניתן להגדיר כותרת מותאמת אישית, כברירת מחדל תופיע לכם הכותרת: הודעה חדשה מאת "שם האתר", אבל תוכלו לשלב בכותרת גם את השדות שהמשתמש אמור למלא באמצעות שימוש בשורטקוד ID שמתווסף לכל שדה בניהול הטופס.
שם השולח / אימייל השולח
ניתן להגדיר את שם ואימייל השולח שיוצג לכם בתיבת הדואר נכנס. גם פה כברירת מחדל המערכת תזין לשדה את כתובת האימייל של מנהל המערכת, אבל אנחנו ממליצים שלא להשתמש בכתובת של Gmail או שירות דומה, היות ומנועי הספאם מזהים את זה כמייל מדומה ומתייגים את ההודעה כהודעת ספאם. בדרך כלל הכי טוב לתת כתובת עם שם הדומיין, לדוגמא: no-replay@pojo.me
אימייל לתגובה
באמצעות שדה אימייל לתגובה (Reply To) תוכלו להגדיר את כתובת האימייל שתופיע בצורה אוטומטית בעת לחיצה על הכפתור "השב" באימייל המשוב שיגיע אליכם למייל. אפשרות זו שימושית במיוחד, היות ובאמצעות שורטקוד ID שקיים בכל שדה בטופס תוכלו להגדיר את שדה האימייל של השולח, ובעת שנקבל את האימייל נוכל ללחוץ על "השב" ולשלוח אימייל חזרה למשתמש בקליק אחד, ללא צורך בהעתק הדבק.
הפניה לעמוד תודה
בשדה זה ניתן להוסיף כתובת URL אליה הגולש יופנה מייד לאחר לחיצה על כפתור "שליחה". שימושי במקרים רבים בהם יש צורך לעקוב אחרי כמות המשובים שנשלחו אליכם או במידה ותרצו לייצר Target Goal בכלי האנליזה שאתם משתמשים בהם (Adwords, Facebook Pixel). תוכלו להטמיע אותם בעמוד התודה וכך ליצור מעקב בקלות.
מידע טופס
בכל משוב שישלח אליכם במייל מהטופס, תוכלו להגדיר שיצורף מידע נוסף אודות השולח על מנת לעקוב אחרי הגולשים שלכם בצורה טובה ונוחה יותר. להלן פרטי המידע שתוכלו לצרף למייל:
- זמן שליחה
- תאריך שליחה
- קישור לעמוד ממנו נשלח הטופס
- User Agent - סוג וגרסה של מערכת ההפעלה והדפדפן
- כתובת IP של השולח
אינטגרציות
Akismet
על מנת להתמודד עם כמויות הספאם שיש כיום ברשת, הוספנו אפשרות אינטגרציה עם מסנן הספאם של Akismet שמותקן כמעט בכל אתר WordPress. על ידי הכנסת השדות הרלוונטיים להגדרות, המערכת תעביר כל משוב מהטופס דרך המסנן ספאם.
על מנת שהסינון יהיה אפקטיבי, יש להזין בכל אחד מהשדות הבאים את השורטקוד ID הרלוונטי מהטופס שלכם, לדוגמא: בשדה אימייל מחבר תשימו את השורטקוד ID של השדה אימייל השולח, וכך המסנן ספאם ידע לבדוק את כתובת האימייל - האם היא תקינה או מוגדרת כספאם.
reCAPTCHA
ניתן לבצע אינטגרציה לשירות הסינון של Google שנקרא reCAPTCHA כאפשרות נוספת להתמודדות עם ספאם ושימוש לרעה בטפסים. כדי להתקין את reCAPTCHA יש לעקוב אחר הצעדים הבאים:
- עבור אל אתר השירות > לחץ על "Get reCAPTCHA" > ופתח אתר חדש ברשימה.
- לאחר מכן תועבר אל עמוד ההגדרות של האתר. העתק את תוכן השדה Site Key ואת תוכן השדה Secret Key.
- עכשיו תוכל להדביק את הערכים שהעתקת אל השדות הרלוונטיים בטופס שיצרת.
Contact Form DB
כדי לשמור את כל המשובים שנשלחים באמצעות הטפסים, תוכלו להתקין את התוסף Contact Form DB והוא ישמור את כל הפידבקים במסד נתונים של השרת, משם ניתן לייצא את הנתונים לקבצי Excel או CSV מסודרים. כך תוכלו לייבא את הנתונים למערכות אחרות כמו MailChimp וכד'
יומן פעילות
כדי שתוכלו לעקוב אחרי המשובים שנשלחים בטפסים שלכם, הוספנו התממשקות אל התוסף Activity Log כדי שתקבלו אינדיקציה מלאה האם הטופס נקלט במערכת ונשלח הלאה.